UN ROMAN-SCENARIU: ATINGEREA, DE CLAUDIU NEACSU de Mihai-Athanasie Petrescu

IMG_20141222_0002

Un roman-scenariu[1]

 

De multe ori avem impresia că acționăm parcă fără voia noastră. Să fie adevărat? Cineva ar putea să ne controleze mintea? Cineva ne-ar putea influența nu numai acțiunile, dar și personalitatea? (Nu vorbim despre manipularea prin presă sau publicitate, cu scopuri politice sau mercantile, ci despre cele mai mici și ascunse laturi ale personalității – dorințe, sentimente, simțiri …)

Ar putea fi lumea noastră mai bună? Fără discuție, da, dar perfectă?

Cam acestea ar fi întrebările la care încearcă, prin romanul său, Claudiu Neacșu să răspundă. Unii încearcă să transforme lumea într-o entitate perfectă (mă rog, după percepția lor). Alte personaje, aparent fără nici o legătură între ele (în afara de un destin tragic …), sunt obligate, prin puterea primilor, să ia parte la procesul de schimbare totală. În sfȃrșit, personajul principal al romanului, unul dintre cei aleși, un jurnalist american cu calități și defecte, ca orice pămȃntean, singurul care înțelege ce se întȃmplă, alege să se revolte.

 

O poveste bazată pe verosimil și fantastic, acel fantastic parțial justificabil pe baza unor precepte științifice, prin care autorul dovedește că pȃnă și noțiunea de “perfecțiune” are nevoie de amendamente.

[1] Claudiu Neacșu ATINGEREA, roman, București, Editura ePublishers, ediția a II-a, 2014

 

4 comentarii

Din categoria Aparitii editoriale

4 răspunsuri la „UN ROMAN-SCENARIU: ATINGEREA, DE CLAUDIU NEACSU de Mihai-Athanasie Petrescu

  1. Romanul este incredibil, o poveste fascinantă care trebuie obligatoriu ecranizată, în primul rând te pune ”puțin mai mult” pe gânduri, iar în al doilea rând are ceva special, ceva al lui… E primul roman pe care îl citesc de acest fel, deși îmi place să citesc și sunt înnebunit după câteva cărți, acest roman are un loc special, nu știu dacă datorită exprimării dumneavoastră, domnule Claudiu Neacșu.

    • ANDREEA

      sunt total de acord! mi-a placut atat de mult ca am izbutut sa citesc cartea in 2 zile si un pic din a 3a ! subiectul e surprinzator ,chiar si acum dupa atata timp inca reflectez la ideile formulate in aceast volum! dar oare partea a2a a fost scrisa?

  2. Pingback: UN ROMAN-SCENARIU: ATINGEREA, DE CLAUDIU NEACSU de Mihai-Athanasie Petrescu | stef100

  3. Dragos

    Este un roman interesant dar nu exceptional . Ideea manipularii mentale sau folosirea telepatiei nu este ceva nou . Mi-ar fi placut sa fie mai scurt sub forma de nuvela sf, la un moment dat m-au plictisit dialogurile standard si anumite scene . Toate interactiunile din China , Rusia , Italia etc mi s-au parut ca disipeaza actiunea romanului , o imprastie pur si simplu dar altfel un subiect interesant si care ridica semne de intrebare , forta mentala versus umanitate , teritoriu necunoscut .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s